21 Eylül 2009 Pazartesi

Yüz binler "Sınır Tanımayan Barış" için meydanlarda

Küba’da “Sınır Tanımayan Barış” konserinde buluşan 15 dünya sanatçısını dinlemek üzere beş yüz binin üzerinde Kübalı, Devrim Meydanı’nda toplandı.

Küba’nın başkenti Havana’da düzenlenen “Sınır Tanımayan Barış” konserine beş yüz binin üzerinde kişi katıldı. Ünlü Devrim Meydanı’na kurulan dev sahneyi paylaşacak olan 15 sanatçıyı dinlemek üzere Kübalılar bir araya geldi.
Konsere önayak olan isim, popüler Latin müziğinin en önemli isimlerinden birisi kabul edilen Kolombiyalı şarkıcı Juan Esteban, ya da bilinen adıyla Juanes’ti. Konserde ilk dinletiyi veren Porto Rikolu sanatçı Olga Tañon, “Tarih yapıyoruz. Tüm sanatçılar, hepimiz bir barış mesajı gönderiyoruz, dünyanın her yanında bize destek verenleri kardeşçe kucaklıyoruz ve bu 20 Eylül’de sınırları tanımayan bir barış için şarkı söyleyeceğimizi göstereceğiz” dedi.
Konserin en çok yankı bulan ismi olan, batı yarımkürenin en tanınmış karşıcılarından Juanes, Küba’da konser vereceği kararını açıklamasından bu yana özellikle ABD’de büyük tepki görüyordu. ABD’deki Kübalı karşı devrimci gruplar, Juanes’e karşı eylemler düzenlemiş, cd’lerini topluca parçalamışlardı.
Juanes, konserde “Küba’ya sevgi için geldik. Bu akşam burada sizlerle olabilmek için korkumuzu yendik, sizin de galip geleceğinizi umuyoruz. Korkuyu yenelim ve önemli olanın nefreti sevgiye dönüştürmek olduğunu anlayabilelim” diye konuştu. Juanes, konserin ABD-Küba ilişkilerini de olumlu etkilemesini ümit ettiğini söyledi.
Gündüz saat ikide, tropik adanın yakıcı güneşi altında başlayan ve beş saat süren konserde beyazlar giyinmiş beş yüz binin üzerinde insan, barış için söylenen ezgilere eşlik edip dans ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder