15 Ağustos 2009 Cumartesi

Anti Yanki Retoriğe Devam

ABD bir yandan yeni anlaşmalarla Kolombiya’daki varlığını güçlendirirken bir yandan da Latin Amerika’dan gelen güçlü emperyalist karşıtı uyarıları “tipik anti Yanki retorik” diye cevap veriyor.
ABD Latin Amerika’da sayıları azalan işbirlikçi hükümetlerden Kolombiya ile ilişkilerini güçlendirirken bölgeden tepki geliyor. ABD Venezuela’daki yedi üssün kullanımıyla ilgili bir anlaşma imzalarken Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez bu durumun bölgede savaş rüzgarları estirmeye başladığının uyarısını yaptı.
Chavez, bölgeyi tehdit edecek ciddi bir planın olduğuna işaret ederken Venezuelalı lidere Brezilya, Şili, Küba, Ekvator, Bolivya, Nikarugua’dan destek geldi. Liderler gerekirse Kolombiya ile tüm ticari anlaşmaları durdurma çağrısında bulundu. ABD ise bölgedeki askeri varlığının güçlendirdiği suçlamalarını yalanlayarak iddiaların “tipik bir anti Yanki retorik” olduğunu söyledi. ABD’li generallerden Frank Mora AP ajansına yaptığı açıklamada anlaşmalarla ABD’nin ülkedeki varlığını artırmadıklarını, yaptıklarını resmileştirdiğini söyleyerek aslında Kolombiya’da her geçen gün artan varlıklarına işaret etmiş oldu.
ABD son imzaladığı anlaşmayla ülkedeki yedi askeri üssü 10 yıllığına kullanma hakkı elde etti. Daha önceki anlaşmanın bu ay bitmesi bekleniyordu. Ülkede halihazırda 800 asker, 600 personel var. ABD’ye göre Kolombiya’daki askeri güç ülkedeki uyuşturucu çeteleri ve terör örgütü olarak ilan edilen FARC ile mücadele ediliyor. Ancak Latin Amerikalı liderlere göre ABD uyuşturucu mücadele ediliyor derken bölgedeki etkisini artırıyor.

Peki Melekler nasıl evrimleşti?

Habertürk ekranlarında bilim adamlarının katıldığı evrim programı sürerken, harunyahya.tv adresindeki yorumcular buradaki bilim insanlarına laf yetiştirmekle meşguldü.

Yiğit Bulut'un bir süre önce yazdığı köşe yazılarıyla tekrar alevlendirdiği evrim tartışması, dün gece Habertürk ekranlarındaki programla devam etti. Habertürk'te bu programın yayınlandığı saatlerde, harunyahya.tv adresinde Dr. Oktar Babuna ve Cihat Gündoğdu, programdaki katılımcıların açıklamalarını "çürütmeye" çalıştı. Babuna ve Gündoğdu'nun yaptığı programa Adnan Oktar'ın (Harun Yahya) da katılacağı açıklanmıştı ancak Adnan Oktar bu programda yer almadı.Geçtiğimiz hafta katıldıkları programdaki tezlerini yineleyen ve sık sık Kuran'ı refere ederek evrimi çürütmeye çalışan Babuna ve Gündoğdu, zaman zaman saldırgan bir üslup takındılar. Genelde iyi giyimleri ve sakin tavırlarıyla tanınan Harun Yahyacılar, Darwin için "şarap içen, naralar atarak gemide gezen ve kitap yazan hastalıklı kişilik" dediler. Evrimciler için "sözde bilim adamları" diyen yaradılışçılar, evrim ile ilgili kavramları da "komedi, masal, gülünç saçmalık" gibi kelimelerle "eleştirdiler".


Peki melekler...

Evrimin sadece tesadüflere dayandığını iddia eden yaradılışçılar, bunu çürütebilmek için sık sık Kuran'a baş vurdular.
Allah'ın nedenlere ihtiyaç duymadığını ve bu nedenle de evrimle değil "ol" diyerek "o anda" tüm evreni yarattığını iddia eden yaradılışçılar bununla da hızlarını alamadı. Melek ve şeytanın hangi evrimin ürünü olduğunu, cennetteki nimetlerin nasıl evrimleştiğini, asadan yılan nasıl oluştuğunu ve çamurdan kuş nasıl oluştuğunu sordular. Yaradılışçılar bu soruları sorarak evrimi çürütmeye çalıştılar.Bilimin amacını tanrıyı yüceltmek olduğunu söyleyen Babuna, "Kuran'da evrim olduğuna dair hiçbir bilgi yok" dedi.

Demagoji

Darwin bilimini "pagan dini" olarak niteleyen ve evrimi destekleyenlerin asıl amacının ateizm olduğunu iddia eden Babuna, "Darwinizm Masonluğun dinidir" dedi. Science gibi saygın bilimsel dergilerin de Masonların kontrolünde olduğunu iddia ettiler. Evrimle ilgili konuşurken milli duyguları da kullanan yaradılışçılar, "Türk milleti çok zekidir böyle saçmalıklara kanmaz halkımızın %95'ı bu pagan dinine inanmaz" dedi. Bilim otoritelerini de Derwinist diktatörlük olarak niteleyen yaradılışçılar, "Darwinizm 3-5 sene sonra
tarih olacak" kehanetinde bulundu.Aklı olan bir insanın evrimi kabullenemeyeceğini söyleyecek kadar seviyeyi düşüren yaradılışçılar, biraz kafası çalışan bir çocuğun bile bir yaratan olduğunu "bilebileceğini" bunun için bilim adamı olmaya gerek olmadığını söylediler.

Kaynaklar çarpıtıldı

Evrime "
teori" demeyi reddeden Babuna ve Gündoğdu, hiçbir ara geçiş formu olmadığı konusunda ısrarcıydılar. 250 milyon fosille evrimin defalarca yalanlandığını iddia eden Babuna ve Gündoğdu, Darwins ve Dawkins başta olmak üzere bir çok biyolog ve paleontologdan alıntılar yaptı. Saat 23.15 sularında Habertürk'teki programa telefon ile bağlanan Gündoğdu'nun kaynaklardaki bilgileri çarpıttığı program katılımcılar tarafından ortaya kondu.Habetürk'teki programa katılmak istediklerini ancak engellendiklerini iddia eden Babuna ve Gündoğdu, canlı telefon bağlantısı ile programa bağlandıktan sonra harunyahya.tv'deki program bitirildi.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Babacım Babacım Katil !

Ülkemizin en uzun soluklu ve en kaliteli dizisinde içimizden birisiydi. Katil Yavuz, yani Aykut Oray vefat etti. İnsan izleyerek büyüdüğü dizilerin kahramanlarını daha bir seviyor başkalarından. Bir gün meclise girip kürsüden "oynatma kollarını", "hasta etme vatandaşı", "huoopp vatandaşa cart curt yok" demesini hayal etmiştim hep. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın.