25 Temmuz 2009 Cumartesi

Sürekli düzen partileri ve 100 yıldır sürekli düzülen gençlik

Yer : İstanbul Beyoğlu, Galatasaray Lisesi Önü
Eylem: Harç Protestosu

istanbul1

100 kadar üniversite öğrencisi ertesi sabaha kadar sürecek bir oturma ve protesto eylemi gerçekleştiriyorlar. Polisler 20 metre mesafede ve sadece izliyorlar. Akp li Beyoğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri 20 metre mesafedeler ve sadece izliyorlar. Vatandaşlar imza kampanyasına katılıyor. Öğrenciler sloganlar, şarkılar eşliğinde güzel bir eylem gerçekleştiriyor. Yerlerde pankartlar, dövizler...

istiklal

Ve...
Yer : İzmir
Eylem: Harç Protestosu



Kahraman, gözüpek polislerimiz vatanımızı büyük bir tehlikeden kurtarıyor. Kelepçeler takarak, coplayarak, tekmeleyerek, yerlerde sürükleyerek, saçlarından çekerek, suratlarına biber gazı sıkarak üniversiteli öğrencileri zırhlı polis araçlarına bindiriyor. Ülkede huzur daimi artık. Tüm tehlikeler yok edildi. CHP li belediyeye bağlı zabıta ekipleri ise kahraman polislerimizin canlarını tehlikeye atarak yaptıkları bu müdahaleye destek çıkıyor. Eylemci öğrencilere "pankart" bedeli olarak 600 TL ceza kesiyor. Harçlar çok yüksek diye eylem yapan gençlere...



Ülke : Türkiye
Şehirler : İstanbul , İzmir
Polis: Aynı polis
Zabıta: AKP ve CHP

Kime küfredelim? Kimden şikayetçi olalım? Hangi şehirde yaşananı hangi çerçevede ve nasıl eleştirelim? Bu ülkede yaşamanın bedeli çok ağır. Ve yok aslında birbirlerinden hiç farkı, aslında hepsi düzen partisi.

Not: Bu yazı koskorcuk tarafından yollamıştır. koskorcuk "lazQli" ye teşekkür ederiz bu yazı için.

21 Temmuz 2009 Salı

Tayyip sevsin, sana ne oluyor?

Suratına bakınca "ulan bu adam bu sefer ne palavra sıkacak" diye beklediğim Mustafa Sarıgül en sonunda siyasi parti kuruyormuş. Çok sevindim. Kendisinden kurtulmak için güzel bir fırsat. Ancak bu Refah partisi el hareketleri yapan, Süleyman Demirel gibi üç saat konuşup hiç bir şey anlatmayan, servetine her gün servet katan, aynı 1500 kişi ile ülkenin 77 vilayetinde miting yapan Şişli belediye başkanımız durmadan Turgut Özal'dan bahsediyor. Yakında Kenan Evren'i de övmeye başlarsa şaşmam.
Be adam sana ne oluyor? Turgut Özal'ı neden övüp övüp duruyorsun? Bırak Tayyip övsün onu, Tayyip sevsin. Bak Tayyip beyin en güvendiği adamı göreve zamanında o getirmiş. Onurlu yargı mensuplarımız o dönemde de karşı çıkmışlar bu atamaya. Sarıgül sen iyisi mi kısa yoldan AKP ye katıl zaten onlara hizmet eden bir gayretin var boşa gitmesin.