17 Aralık 2009 Perşembe

Alexis Grigoropoulos

16 Yaşındaydı ve hep 16 yaşında kalacak.
Unutmadık.

1 yıl sonra, seni anıyoruz, unutmuyoruz.
Öfkemiz ve üzüntümüz halen içimizde.


FHKC gücünü gösterdi


FHKC'nin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde düzenlediği miting kitleselliğiyle öne çıktı.


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), 42'nci kuruluş yıl dönümünü Gazze'de düzenlediği kitlesel mitingle kutladı.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'nin merkezi Gazze'de önceki gün “Zafere Kadar Birlik, İnat, Direniş” sloganıyla düzenlenen mitinge 70 bin kişinin katıldığı belirtildi. Ocak 2006'daki genel seçimlerde Gazze Şeridi ve Batı Şeria'dan toplam 42 bin oy alan FHKC'nin, 1,5 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde düzenlediği mitingin kitleselliği dikkat çekti.

FHKC Siyasi Büro üyesi Rabah Muhanna, mitingde yaptığı konuşmada genel olarak direnişin ve özel olarak silahlı mücadelenin yükseltilmesi ve direnişin ulusal ölçekte koordine edilmesi çağrısında bulundu. Yaklaşık 20 yıldır sürdürülen “müzakere” sürecinin çıkmaza girdiğini belirten Muhanna, bu durumun Filistin'deki tüm siyasi güçlerce kabullenilmesi gerektiğini söyledi ve İsrail'le güvenlik konusunda yapılan tüm koordinasyon çalışmalarının sona erdirilmesini istedi.


Muhanna tüm Filistinli siyasi güçleri, Filistin'in ulusal çıkarları için, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, kendi kaderini tayin hakkı ve Filistin toprakları dışındaki mültecilerin geri dönmesi temelinde birlik olmaya çağırdı. Muhanna FHKC'nin İsrail ve ABD liderliğindeki emperyalist cephe yenilene kadar devrimci mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Muhanna konuşmasının sonunda Filistin bayrağına gönderme yaparak ulusal birlik çağrısını yineledi: Hamas'ın yeşili, El Fetih'in beyazı, İslami Cihat'ın siyahı ve FHKC'nin kızılı...

Mitingde söz alan çok sayıda konuşmacı arasında şu anda işsiz olan Filistinli işçi Muhammet Halidi de vardı. İşgalin ve ablukanın yarattığı işsizliği ve yoksulluğu gündeme getiren Halidi, “Bugün işçiler olarak Siyonist savaş aygıtına, haksız ablukaya ve öldürücü işsizliğe karşı kararlılığımızı vurgulamak için buradayız” diye konuştu.