27 Temmuz 2011 Çarşamba

Bir ömürde benden

5 Mayıs 1981 tarihi dünya üzerinde bir çok insan için herhangi bir başka günden farksızdır. 26 Haziran 1984 tarihi ülkemizdeki ve dünya üzerinde bir çok insan için herhangi bir başka günden farksızdır. 27 Temmuz 1996 tarihi ülkemizdeki ve dünya üzerindeki bir çok insan için herhangi bir günden farksızdır. Normaldir öyle olması. İnsanlık çoğunlukla uzak ve duyarsız olmuştur. Yakın ve duyarlı olanların önemli bir kısmı ise geçen zamanlarda unutmuşlardır o tarihlerde olanları. 5 Mayıs, 26 Haziran, 27 Temmuz... 1981,1984,1996... Günler farklı, aylar farklı, yıllar farklı... Sizler için öyle, çoğunluk için öyle... Bu tarihlerin bir ortak özelliği vardır o tarihi yaşayanlar, şahitlik edenler, içinde bulunanlar, geçmişinden öğrenenler ve geçmişe sahip çıkanlar için... Biliyorum buraya kadar okuduklarınız sizler için önem değeri taşıyan bir bilgi içermiyor.
Bu yüzden durumu biraz değiştirelim. Bazı isimler ekleyelim yazımıza. 5 Mayıs 1981 Bobby Sands... Hatırladınız mı bu ismi? Çok az kişi evet derken büyük çoğunluk 'hayır' demekte biliyorum. 26 Haziran 1984 Abdullah Meral, Fatih Öktülmüş, Haydar Başbağ ve Hasan Telci... Bu isimleri hatırladınız mı? Yine büyük çoğunluk için cevap aynı : Hayır! O halde 27 Temmuz 1996 için 12 isim yazmama gerek kalmadı değil mi? Nasılsa cevabınız "Hayır, tanımıyoruz, hatırlamıyoruz" olacak! Ama yok yok sadece birisinin ismini yazayım bari; Ayçe İdil Erkmen... Siz hatırlayın diye yazmadım, ben unutamıyorum o yüzden yazdım... Bu yazıyı okuyanlar ve cevabı çoğunlukla 'Hayır!' olanlar en azından bu 'Hayır' cevabınızı bir kez daha kullanın hayatınızda ve 12 Eylül 2010 günü HAYIR diyin! Hatırlamadığınız, bilmek zorunda olmadığınız için tanımadığınız isimler ve tarihler için hayır dediğiniz gibi olmasın tamam mı?



5 Mayıs 1981, 26 Haziran 1984, 27 Temmuz 1996... Bizler zamanla hepimiz unutsak ve hatırlamasak bile birileri asla unutamayacak ve hep hatırlayacak bu tarihleri. Zulümle, tecritle, işkenceyle teslim alamadığı direnişçileri unutamayacak İngiliz emperyalizmine hizmet eden katiller, Amerikan emperyalizmine hizmet eden katiller ve emperyalizmin ülkemizdeki eli kanlı yerli işbirlikçileri bu tarihleri ve bu isimleri asla unutmayacaklar. Unutamayacaklar!