14 Ocak 2011 Cuma

Ajanda Ocak Sayısı Çıktı

Ajanda'nın Ocak sayısında bu ay neler var neler,
Online okumak veya pdf olarak indirmek için lütfen buraya tıklayın.


 
  • Pera Müzesinde Frida Kahlo sergisi
  • Unutulmayacak Savaş Filmleri
  • Markalaşma Sanatı "Hediye Çılgınlığı"
  • Röportaj "Meriç Renkver ile Kısa Filmler hakkında konuştuk"
  • Kışa Özel Lezzet "Boza"
  • Hobi "Pul Koleksiyonu"
  • Gemiyle Karayipler ( Bölüm2)
  • Ayın Blogu "Syrakusa ve Beterböcek"
  • Çocuk Tiyatroları
  • Yeni Çıkan Kitaplar
  • Vizyondakiler,
  • Eğlenceli Etkinlikler
http://www.ajandadergi.blogspot.com/

Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Harika bir iş çıkarıyorlar. Çok güzel bir dergi. Tebrikler ve başarılar.

10 Ocak 2011 Pazartesi

BİR KAHVALTI VE EV YAPIMI GRİSSİNİ


Ne demişler..Kral gibi kahvaltı et, prens gibi öğle yemeği ye.. Akşam yemeğinde de fakir gibi ol.
Kral gibi oldu mu bilmem benim sofra ama iki tane kraliçe (aslında üç) konuğum vardı geçtiğimiz cumartesi sabahı.


Günaydın peçetelerimle karşıladım onları..En sevdiğim renkle..Turuncunun iştah kabartan, mutlu eden sıcaklığıyla. Ama renkler karın doyurmaz elbet.
Bir menü oluşturmak da lazımdı. Beklentiler yüksek, "senin gibi blogcunun evine geliyoruz çok ama çok aç gelicez" cümlecikleri havada uçuşuyor.

Ne yapmak lazım ? Bakalım.. Kahvaltılıklar tamam..

Yasemin'de gördüğüm doldurulmuş domatesler bir renk kattı.. O da tamam.. Ortaya menemen, salçalı sosis, reçel, bal..
Bir de artık her kahvaltının demirbaşı olan muhammara.

Sağolsun Uno da Kruvasan göndermişti, onlar da güzelce piştiler..
Ben bir ekmek yapayım en iyisi.. Ama ne ve nasılı bir sonraki yazımda anlatayım.
Şurada bir tarif okumuştum, ilgimi çekmişti..
Denemenin tam sırası..
İşte ev yapımı grissini..

Malzemeler: (Aşağı yukarı 40 adet)
  • 3 bardak beyaz un
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 bardak su, oda sıcaklığında
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Ben ekmek makinasında yaptım ancak sizler burada yazıldığı gibi elde ya da mikserin yoğurma aparatı ile de yapabilirsiniz.
Ekmek makinasına tüm malzemeleri koyup, hamur modunda çalıştırıyoruz. Bu hamurun önce yoğurulmasını sonra da mayalandırılmasını sağlıyor. (Bu mod benim makinamda 1,5 saat sürüyor)
Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerinde yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açıp bir bıçak ya da pizza ruleti ile şeritler halinde kesiyoruz.
Pişirme kağıdı serili tepsiye kestiğimiz şeritleri hafifçe sallayarak aralıklı olarak diziyoruz.
Ben tepsiye dizdikten sonra 15 dk kadar da tepside mayalanmasını bekledim.
Önceden ısıtılmış (190 derece) fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
*** Kepek unlusunu deneyeceğim yine.. Harika bir sonuç verdi, kimse evde yapıldığına inanamadı. Neyseki biraz hamur artmıştı da ikna edebildim :) Bunu biberiye dışında farklı aromalarla da yapmak mümkün. Peynirli, biberli gibi...
Afiyetle kalın.