3 Ocak 2010 Pazar

"Eğitim alamıyorsanız kayak yapın"



Sokak eylemleriyle gündeme gelen çocukların enerjilerini spora yönlendirmek için Doğu ve Güneydoğu illerinde kayak merkezleri yapılacak!


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, özellikle çocukların sosyal hayata katılmasını sağlamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kayak merkezleri açılacağını söyledi. Doğu'nun taşı toprağı altın, dağı karı ise kayak cenneti diyen Bakan, eylemlerde taş atan çocukların toplum ile bağının kayak ile kuracağını savundu. Özak'ın planına göre bölgedeki çocuklar sosyalleşirken, Doğu illeri kayak turizmi için cazibe merkezi haline gelecek, cepler para dolacak.

Bölgede incelemelerde bulunan Özak, “Ülkemizin yüzde 60’ı dağlık alan. Deniz seviyesinden yükseklik ortalamamız 1132 metre; 3000 metrenin üzerinde yüzden fazla da dağımız var. Altı ay kar altında yaşamaya mahkum yirmiden fazla ilimiz var" diyerek çareyi kayak merkezi inşa etmekte buldu. "Projeyi sportif açıdan olduğu kadar sosyal açıdan da önemsiyorum. Bölgeyi kış turizmi açısından, ekonomik, sosyal ve sportif açıdan canlandırmak istiyoruz" diyen Özak'ın planına göre, yapılacak kayak merkezlerinde, pistler, telesiyej, teleski, kayak evleri ve kafeteryalar yer alacak.

Bölgedeki yerel basından verilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Ardahan, Van ve Ağrı'daki pist ve tesislerin yapımına başladı; Hakkari'nin Sümbül Dağı ile Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılacak pistler için de ihaleye çıkıldı.