8 Ağustos 2009 Cumartesi

Kandil ve İmralı Ne Diyecek?


Son günlerde Kürt Açılımı modası dahilinde tartışılan "DTP ile görüşmek PKK ile görüşmek midir?" sorusuna biz de bir dokunalım dedik. Öncelikle yandaş medya ve 2.cumhuriyetçi medyayı es geçelim. Zira onların dünyası ve hedefleri farklı. Ancak akepe muhalifi ve "Kürt Açılımı" konusunda endişeleri olan medyanın önemli köşe işgalcilerinin ortak bir hatalarına parmak basalım:

Vatan, Milliyet. Cumhuriyet v.b gazetelerin yazarlarına göre DTP Meclisimizde temsil edilen meşru bir oluşumdur. Bize göre ise bırakın meşruluğu legal bile değildir. Neden mi? İşte size nedeni:


-Nasıl eleştirirseniz eleştirin siyasi partiler için bu ülkede milletvekili seçimlerinde %10 barajı vardır. DTP isimli parti milletvekili seçimlerine katılmamış ve aday göstermemiştir. Çünkü %10 barajını geçemeyecekleri kesindir. Yasalarımızın en büyük ahmaklıklarından birisi olan "Bağımsız" adaylarla seçime girmişler ve sonra Meclis içinde birleşip DTP ye katılmışlar ve grup kurmuşlardır. 2007 milletvekili seçimlerinde aday listelerinde, oy pusulalarında DTP diye bir parti ve onun adayları yoktur. Ancak meclis açıldıktan sonra birleşen bağımsız vekiller DTP ye katılmışlardır. Bağımsızların meclisde birleşip bir Partiye katılmaları demokrasi değildir resmen sandığa oy atan kişilere yani seçmenlere küfretmektir. Delikanlıysa DTP liler parti olarak girselerdi seçime de görseydik kendilerini.


Ve gelelim DTP ile konuşmak PKK ile muhatap olmakla eş anlamlı bir durum mu ?


- Evet eş anlamlı bir durum hatta tek anlamlı bir durum. DTP resmen PKK nın demokratik alan örgütlenmesidir. Hadi bakalım "Kürt Açılımı" meselesini DTP ile değil de bölgenin ileri gelenleriyle, Kürt milliyetinden her kademeden insanlarla farklı bir ortamda görüşün, tartışın. Bakalım Kandil ve İmralı bu DTP siz "Kürt Açılımı" ve çözüm arayışları toplantılarına ne cevap verecek?


PKK faşist bir terör örgütüdür. Evet bu ülkede Kürt halkıyla ilgili bir sorun vardır ancak bu sorunun temsilcisi 25000 teröristle bir örgüt ve onun demokratik ortam temsilcisi DTP değildir. 15 Milyon Kürt var ise 2 milyonu temsil eden DTP muhatap alınamaz.


Not: Hadi adamsanız gelin yasayı şöyle değiştirin=>Bağımsız adaylar olabilir ama bu kişiler seçildikten sonra asla bir partiye katılamazlar. Herhangi bir parti listesinden meclise giren kişi partiden ayrılırsa bağımsız olamaz, parti değiştiremez. Vekilliği düşer ve yerine atılan oy oranına karşılık o bölgede adaylardan kim denk geliyorsa o meclise girer. Böylece sandığa giden kişilerin attıkları oyların karşılığı güvence altına alınmış olur.

1 yorum:

  1. müthiş bir yaklaşım. bbu yazıyı esas o gazetelerin köşe yazarlarına yollamanız lazım. bu açılım sanırım bir süre sonra bazı illerimize pasoportla girişimize kadar gidecek. yazık oluyor ülkemize.

    YanıtlaSil