2 Ağustos 2009 Pazar

Sezen Aksu Tunceli'de Zazaca Söyledi

Sezen'de söyledi. İbrahim Tatlıses, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Ajda Pekkan, Niran Ünsal ve onlarcası Zazaca, Kürtçe söylemişlerdi. Ahmet Kaya vatan haini olmuştu Kürtçe şarkı çıkışı sonrası. 50yıldan fazla süredir binlerce insan sadece Kürt ve Türk halklarının kardeşliğinden bashettiği için "Düşünce Suçlusu" oldu. İşinden atıldı, ceza yattı. Sabıkalı oldu. Dışlandı. Yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Bugün bakıyorum siyasi iktidar diyor ki "Kürt Sorunu Var, Kürtçe Kanal ve Radyo çözümün ilk adımıdır". Ana muhalafet diyor ki "Kürt sorunu var ve bizim açılımımız en iyisidir". Ordu diyor ki "Kürtçe konuştukları ve bunu savundukları için kimseye TSK olarak farklı bakmayız". Basın "Kürt Sorunu", üniversiteler "Kürt Sorunu"... En şok eden ise "Kürt Açılımı Kurultayı" polis akademisinde yapılyor!
Ya kardeşim peki bu binlerce genç, aydın, yazar, işçi neden hapis yattılar? Neden bazıları ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldılar? Neden bazıları vatan hasreti ile öldüler başka topraklarda? Neden "Kürt ve Kürtçe" diyen herkes vatan haini+pkk lı diye hedef gösterildi ve yargılandı? Ve o zamanlar köşe bucak kaçan sanatçılarımız şimdi nasıl oldu halk konserlerinde ve tv lerde "Kürtçe" okuma yarışına giriştiler? Pkk nın 25 yıl bu baskıdan beslenmesine müsade edenler neredeler? O halde binlerce vatan evladımızın hayatını kaybetmesine, binlercesinin ise sakat kalmasına neden olan sadece pkk lı katiller ve pkk terörü müdür? Bir dili konuşmayı, yazmayı özgür bırakmak, zaten var olan bir halkın varlığını kabul etmek için kaybolan onlarca yıla, onbinlerce insana, katrilyonlarca dolara değermiydi? Bugün yapılan doğru ise bugüne kadar hata yapanlar hesap vermeyecek mi? Ve bu güne kadar haksız yere hesap sorulmuş kişilerden nasıl özür dilenecek? Madem bu olacaktı da biz bunca bQu senelerce neden yedik!?!

Kandan ve yalandan beslenen yüzbinler hadi çıkın sokaklara ve bağırın "Kürt yoktur", "Kürtçe yoktur" diye. Nasılsa içeri tıkacak aydın kalmadı, devrimci ve yurtsever öğrencide azaldı.
Yoksa gün geldi ve devran değişti mi? Şimdi içeri girme sırası bizimkileri senelerce içeri atanlarda mı ?
Not: Basınımız biraz araştırıp öğrensin Tunceli'de Zazaca konuşulur? 28 binlik Tuncelide 55bin kişi Zazaca söyledi o şarkıyı Sezenle birlikte. Sezen Aksu Zazaca söyledi çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder