6 Temmuz 2010 Salı

Asiyiz ama bir gün anne olacağız, anlarız duygulardan

Yaşımızdan mı, ailemizden mi bilinmez ama ruhumuzda asilik, başkaldırı, direnmek, protesto etmek, muhalafet etmek, doğru bildiğimizi evde, okulda, işyerinde, sokakta savunmak var. Bakmayın öyle orta karar güzel olduğumuza aslında erkek gibiyiz. Ancak ne yaparsak yapalım içimizde bir anne duygusu var. Belki her şeye daha duyarlı, daha asi bakışımız bundandır.

Erkek arkadaş çevrem genellikle bizim yanımızda hatun sohbeti yapmaktan fazlasıyla hoşlanırlar. Geçen hafta konu "Özge Uzun" idi. Anlatış hallerini görseniz, sözlerini dinleseniz "lan bunlar hakikaten güvenilmez yaratıklar" dersiniz. Belki içleri aslında görünmek istedikleri maçoluktan uzaktır ama beni bağlamaz. Ben bu konuşmadan sonra kim ula bu "Özge Uzun" denen hatun?? merakına düştüm. Tamam bizim erkekleri toplasanız  beşinin en iyi fiziki yanlarını birleştirseniz bir İlyas Salman olamazlar ama merak etmedik değil bu gözlerinin içi parlayarak anlattıkları hatun kişiyi. Baksana sabah kalkıp haber saati izler bile olmuşlar. Oysa ben nefret ederim erken kalkmaktan. Hadi dedim internetten bakayım önce nedir ne değildir, sonra gerkise erken kalkar bir sabah izlerim. Wala hatun kişi güzel, soyadı gibi uzun, alımlı ama her resminde gözleri bu kadar güler mi insanın ya?! dedim ve araştırmayı genişlettim. İşte orada karşıma bir Dağhan gerçeği çıktı. Bu bizim sadece vücuda bakan, biraz bacak görünce azan, hayvani duyguları çok ama kendileri az gelişmiş erkek milletinin asla haberinin olmadığı bir durum vardı ortada. Çok tatlı, çok şirin, mavi gözlü bir dev. Hatta kendi blogu bile var bu devin "MAVİ GÖZLÜ KÜÇÜK DEV'İM" diye...

Okudukça, internette araştırdıkça Dağhan'ı kucaklamak, öpmek öpmek öpmek istedim. Ve ona şunları söylemek istedim : "Annen var ya annen sadece dünyanın en kutsal işini yapıp seni karnında taşımadı, sadece seni dünyaya getirmedi. O annen var ya kimsenin kolay kolay taşıyamayacağı bir yükü gülen gözleriyle, gözlerinden saçılan pozitif enerjisiyle başkalarını cesaretlendirirken taşımaya devam ediyor. Herkes kolay anlamaz bu durumu. Keşke Meryem ana hayatta olsa ve oğlu İsa'yı çarmıha giderken izlediği anları anlatsa dünyaya. Emin ol Dağhancım senin annen işte Kutsal Meryem gibi bir anne" Zaten bütün anneler kutsaldır öyle değil mi?
Bir haftadan fazla zamandır Özge Uzun'u izliyorum. Kendisiyle barışık hallerini, gülen yüzünü, parıldayan, enerji saçan gözlerini... Evladına olan sevgisi ve evladının alkışlanacak mücadelesine yaptığı katkısı esas olarak onu benim gözümde güzel yapan. Bu yazıyı yazdım çünkü kadın vücudunu başka gözle görmeyi erkeklik sanan bazı hıyarlar belki bir kez olsun farklı gözle izlerler "Güne Merhaba"yı.

Teşekkürler Özge Uzun ve mavi gözlü küçük dev adam. Anneme bu akşam daha sıkı sarılmam gerektiğini bana hatırlattığınız için.

Anneme bu akşam şunları söyledim "devrim yapamasam bile evlenir çocuk yaparım be anne, annelikten daha büyük devrim mi var?" :) ...


8 yorum:

  1. :)) Hem gülümsüyorum,, Hem yüzüm hem gölerim kızarıyor.. Hem gurur duydum bir an kendimle,, hem de utandım.
    Çok teşekkür ederim..
    Ve Uygun olursa blogumda da paylaşmak isterim.
    Anneni çoook öperim..:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konuya değinmişsin. Ben Özge Uzun'u cnn turk te begenerek izleynlerdenim. Erkek milleti gibi bakmayınca çok keyif alıyor insan sabahları. Özellikle pozitif enerji saçması, sıkıcı haberleri bile dinlenir hale getirmesi güzel. Ve kıyafet tercihleri çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Neslişah_19076 Temmuz 2010 07:40

    Şu an kızıma kahvaltı yaptırmaya çalışmanın zorluğunu yaşarken her sabah olduğu gibi Güne Merhaba izliyorum. Hani annelerimiz derler ya 'hanım hanım bir kız' tam öyle gözüküyor. Dağhan'ı şimdi senin yazından gördüm. Blogunada bakıyorum şu an ve ağlarım diye kapadım. İlerleyen saatlerde okuyucam Mavi gözlü devi...

    YanıtlaSil
  4. İlk kez okudum Özge Uzun konusunda bir yazı ve oglunu görünce çok şaşırdım. En kısa zamanda iyileşir umarım. Zaten anne oğul takdire değer bir gayret içindeler bunu anladım. Özge Uzun'u iki kez takdir ettim:
    - Oglunun durumunu kabullenip sevgisiyle, azimle, bıkmadan verdiği mücadele
    - Özel hayatındaki bu inanılmaz mücadeleye rağmen işine hiç yansıtmadan sunduğu programlar...

    İşte kuvvetli bir anne, güçlü ve başarılı bir kadın budur.

    YanıtlaSil
  5. Uzun zamandır gazetelerden takip ettiğim kadarıyla Özge Uzun hakkında bilgiye sahiptim. Bir ara Haber Turk kanalında gece programı vardı. O zaman çok izlemedim formatı begenmediğimden. Ancak CnnTurk te çok başarılı. Ayrıca burada yazdığınız durum çok doğru. Sabah ajansı diyebileceğimiz bir programı kadını seyretmek için tercih eden erkek sayısı çok fazla. Sesi kapatıp izlerler nasılsa program boyunca söylenen, okunan metinler onları alakadar etmiyordur.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,,
    Yazdıklarınızı hem mutlulukla hem de birz yüzüm kızararak mahcubiyetle okudum.. Ne güze şeyler hissettirebilmişiz kuzumla beraber size..
    Değer verip yazdıınız için çok teşekkür ederim..
    mavigozlukucukdev'de de paylaşacaım yazdıklarınızı izniniz olursa..
    Sevgilerimle:))
    Özge..

    YanıtlaSil
  7. @Özge Uzun dedi ki...

    Öncelikle nezaket gösterip okudugunuz ve yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. İzne gerek yok istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Dağhan'a kucaklar dolusu öpücükler. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili İris hem senin bu blogdaki yazını hem de Ozge Uzun'un "Mavi Gözlü.." blog yazılarını okudum. Göz yaşlarımı tutamadım. Ben bazen sabahları izleyebiliyorum Güne Merhaba'yı. Eşim kahvaltı ederken bana son dönemde hep "cnn turk" aç onu izleyelim diyordu sabahları. Açıkcası önce "erkek milleti işte güzel kadın gördü ya" diyordum. Bir sabah sohbet ederken eşim bana " bu kadını hepiniz izleyin ve takdir edin, onun yerinde olsanız tek bir haber bile okuyamazdınız, onun gibi güçlü değilsiniz" dedi. Anlamadım, kılıf uydutuyor sandım. Şimdi görüyorum ki takdir ne demek alkışlamak lazım. Teşekkürler Özge Uzun. Başarılar hem tv de hem de ev hayatınızda. Dağhana buradan kızım Eda ile sevgilerimizi yolluyoruz.

    YanıtlaSil