5 Temmuz 2010 Pazartesi

Seni bilirkişi kabul edene 5 senin bildiğine 15

Kazım Koyuncu ölmedi İstiklal Caddesi'nde yürüyor.

Hadi Diyarbakır 5.Ağır Ceza Hakimleri cesaretiniz varsa gelin tutuklayın Kazım'ı.
Kazım Koyuncu asidir, anti-faşist ve devrimcidir, karadenizlidir, halktan birisidir ve halk çocuğudur. Anısına çamur atamazsanız, leke sürmeye kalkamazsanız. Bunun hesabını Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri soramazsa dünyanın her yerinde her platforma ve her sokağa taşır biz sevenleri sorarız. O kararı yazdıran ve imzalayan hakimler cüppelerini asmak ve Türkiye halklarından özür dilemek zorundadırlar. O sözde bilirkişi, mahkemeye sanık olarak çıkarılmalı ve bu alçakca iftirasının hesabı sorulmalıdır.

Hadi kendini bilmez zavallı bilirkişi gel yakala Kazım'ı. Artvin'e gel, Trabzon'a gel, Rize'ye, İzmir'e, Bursa'ya, Ankara'ya, Mersin'e, Antalya'ya, Adıyaman'a gel. GELİN HADİ YAKALAYIN KAZIM'I. Varsa yüzünüz, varsa cesaretiniz Kazım'ın suratına okuyun mahkeme tutanaklarınızı, gerekçeli kararınızı.

Türkiye gariplikler, acizlikler, hukuksuzluklar, insan hakları ihlalleri ve faşizm konusunda dünyaya taş çıkartmaya devam ediyor.

Bilirkişiye göre Kazım Koyuncu PKK'lı

Diyarbakır'da mahkeme, "bilirkişi heyeti" diye özel harekatçıları seçince Kazım Koyuncu "örgüt sempatizanı" oldu. "Kazım Koyuncu'yu, unutmayın" sözleride verilen 10 ay hapis cezasının onlarca gerekçesinden birisi oldu.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Tutanakla birlikte polisin çektiği kamera görüntülerini ve fotoğrafları delil olarak kabul etti. 

"Açılım budur işte! Karikatürize edilmiş dava ve karar".

"Böyle komiklik olur mu? Özel harekat polisi nasıl bilirkişi heyeti olur? Bu kadar karikatürize bir dava olamaz. Açılım budur işte!"

Mahkemenin 29 Haziran'da yayınlanan gerekçeli kararında; Laz müziğinin sevilen sesi Kazım Koyuncu ve "Kürtçe şarkı yapacağım, bunu yayınlayacak yürekli insanların da olduğunu biliyorum" dediği için uğradığı siyasi linç sonrası sürgüne gittiği Paris'te yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya, PKK'nin sempatizanları olarak ele alındı.

Karadeniz'in birçok yerinde adına festivaller düzenlenen, ülkemizin her yanında anılan ve hatta daha 3 Temmuz'da İzmir'in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Karabağlar İlçe Belediyesi'nin de adına festival düzenlediği Kazım Koyuncu'nun da "PKK sempatizanı" olarak gösterilmesi ise polisin tutumunu ortaya koydu.

Aslında burada Türkiyede faşizmin ne kadar pervasız olduğunun ispatı bir kere daha yapıldı. O özel harekat polisini "bilirkişi" kabul eden mahkeme, gerekçeli kararına "Kazım Koyuncu ve pkk" kelimelerini birlikte koyarak bir acizliğin, bir hukuksuzluğun, halk düşmanlığının, insana karşı düşman olmak bir yana ölüler diyarına bile düşmanlığın ispatını ortaya koydu.

Ben olduklarını pek sanmıyorum ama bu ülkenin hâla varsa aydınları bu kararı hemen protesto etmek zorundadırlar. Kazım Koyuncu'nun dostları, devrimciler, Türkiye devrimcileri, karadenizliler, egeliler, trakyalılar bu mahkeme heyetini, o özel harekatçı bilirkişiyi ve mahkeme kararını her yerde afişe etmeliler.

Bu yazı "Kazım Koyuncu'yu pkk sempatizanı" olarak gösteren
Diyarbakır 5.Ağır ceza mahkemesi'nin gerekçeli kararı ve içeriğine karşı yazılmıştır.

KAZIM KOYUNCU ÖLMEDİ, İSTİKLADE YÜRÜYOR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder