1 Aralık 2009 Salı

Son Padişah Aziz Yıldırım



Aziz Yıldırım´ın veya yönetiminin ara sıra "hata yapması" diye bir olay söz konusu değil ki! Aziz Yıldırım´ın Fenerbahçe kulübüne bakışı kendi başına bir hata. Başkan için insan ya da kurumlara serbest pazar kuralları dışında bir bakışın söz konusu olduğunu zannetmiyorum. Kâr maksimizasyonu‚ piyasada rekabet etmek gibi kriterleri var bence sadece. İnsan merkezli ya da tribün kültürü/futbol kültürü ile en ufak bir kaygısı ya da bu konuları irdelemekle bir ilgisi olmadığı ortada. Futbol kültürün zaman içinde nasıl geliştiği‚ tribünün ne demek olduğu başkanı ilgilendirmiyor.


Bildiğini düşündüğü kapitalist ekonomi kuralları ışığında kafasında oluşturduğu Fenerbahçe kulübü/Fenerbahçe taraftarı kavramları var. Kulüp onun gözünde sürekli karını ve ekonomik rekabetçiliğini artırması gereken bir şirket. Taraftar da bu şirkete ve şirket müdürü olarak kendisine koşulsuz biat ve hizmet etmesi gereken robotlardır. Fenerbahçe taraftarı şirketin müdürünü eleştiremez (bkz. pankart yasakları)‚ şirket yönetiminin yönetme tarzını da eleştiremez‚ değeri de Fenerbahçe şirketine yapacağı parasal katkı kadardır. Aziz Yıldırım yönetimi için Fenerbahçe bir serbest piyasa oyuncusu bir şirkettir‚ taraftar da kendini şirket ve onun yöneticisine adamış çalışanlardır. Kafalarına göre hareket edemezler‚ isyan edemez‚ tepki gösteremezler. Çünkü bu tip durumlarda piyasada şirketin değeri düşebilir; müdürün otoritesi sarsılabilir.

Aziz Yıldırım gibilerin hiçbir zaman algılayamayacaklarını düşündüğüm bir şey var; ne hayat ne de futbol sadece kapitalist sistem kuralları kullanılarak anlaşılabilecek olgular değil. İşin içinde insani hasletler‚ dayanışma‚ isyan ve duygular var. Bilimsel nedensellik‚ politik/felsefik yöntemlere başvurmak lazım‚ hiçbirini yapmıyorsan geleneğe bakacaksın; futbol geleneğine: hem yurt içi hem de dışında. Kısaca serbest pazarın kısıtlı aklı/bakış açısı ve yeteneğini çok aşar bu futbol kültürü işleri.

Pankartları onaydan geçir‚ en ufak ironiyi/eleştiriyi kaldırama‚ istemediğin pankartı açanın kombinesini iptal et‚ takımına geleneğe uygun ama yozlaşmış konjonktüre aykırı şekilde destek verdi diye kendi taraftarını polise şikâyet et. Stadda fahiş bilet fiyatı uygulayarak alt/orta ekonomik sınıfı Fenerbahçe´den soğut/Fenerbahçe’nin sosyo-ekonomik taraftar profiliyle oyna ve küçült‚ taraftarını "fenercell" birimi üzerinden tanımlaya kalk. Basketbol şubesini TBF´nin hizmetine sun/Fenerbahçelileri şutla‚ yıllarca futbolu herkesten iyi bildiğini düşün/paraları dedelere‚ emeklilere‚ Zafer Biryol´lara (mecazdır) saç‚ bir futbolcu tarama ekibi/sistemi kurma‚ her sene anlık td değişiklikleri‚ tutarsız td tercihleri yap ondan sonra da kurumsallaşmaktan bahset. Yıllarca Türk futbol kamuoyuna şirin gözükmek ve Türk futbolunun kurtarıcısı rolüne soyunmak için Fenerbahçe´nin şamar oğlanı yapılmasına ses çıkarma‚ kurtlar sofrasında centilmen takıl‚ taraftarı pasifize et‚ rakip ya da hakemde en ufak bir tedirginlik kalmasın...

Başkan ve yönetimi beni son birkaç yıldır hem Fenerbahçe hem de futboldan soğutmaya başladı. Şu fenercell pankartından sonra cidden utandım/ bu mudur yani Fenerbahçe taraftarı‚ yönetimi! Hangi hakla savaşmayan futbolcudan hesap soracaksınız? Siz zaten olayı paraya indirgemişsiniz. Daha başka satılacak‚ kiralanacak değerimiz kaldı mı? Fenerbahçe arasına reklam mı alsak: 3 seneliğine "fenerphilipsbahçe" mi olsak ya da UEFA´ya başvurup maçlarda TV molaları olmasını mı sağlasak! Zamanında Besim Tibuk kasıyordu ofsayt kalksın diye...

http://forum.antu.com dan alınmıştır

4 yorum:

  1. Fenerbhaçeyi yok etmeye devam ediyor Aziz Yıldırım ve yönetimi. Fenerbhaçeyi ve Fenerbahçeliliği yok ediyorlar. Yazıklar olsun. Bize de yazıklar olsun ama hâla otutup izliyoruz bu faşist başkanı.

    YanıtlaSil
  2. Ben bilmem Aziz bilir. Aziz ne derse o. Hay ona Aziz ismini verene.

    Aziz'den sonrası tufan. Kulübü ve tüm değerlerimizi yaktı, yıktı geçti.

    Daha fazla geç kalmadan BİRŞEY YAPMALI

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir yazı. Antu'da yazdığına göre yazanı Aziz yalakaları anında linç etmiştir.

    Aziz Yıldırım'a birileri saltanatın 1922 de kaldırıldığını hatırlatmalı. Sabrımızı çok sınadı. Artık yeter, eylem zamanı.

    YanıtlaSil
  4. Aziz Yıldırım'ın kaprislerinin ve onun tek adam iktidarının politikasızlığının Fenerbahçemizi Azizbahçe yapalı çok zaman olmuştur.

    Bizim taraftarın uyanması ve gerçeği topyekün farketmesi ise hayalciliktir. Sadece bu ülkenin değil bu camianında %80 i aptaldır. Aziz Nesin'in genellemesi tüm ülke çapında ve tüm alt gruplar çapında geçerlidir. Bu kadar aptalı ancak Padişah Aziz Sultan bu kadar uzun süre kandırabilir.

    YanıtlaSil