18 Ağustos 2009 Salı

Bitirilmek İstenen Kim? Pkk mı? CHP mi?


Akp nin yeni manevrası olan Abd ve AB dayatmalı Kürt Açılımı dolayısıyla ülkemizde işsizlik, fakirlik, kriz, zamlar her şey unutuldu. Varsa yoksa açılım. Hatta terör örgütünün lideri sıradan bir insan gibi her gün tv ekranlarında ve gazetelerin baş köşesinde. Açılımın aslında içi bomboş bir girişim olduğu, tek amacın terör örgütü pkk yı siyasallaştırmak ve Apo'yu özgür bırakmak olduğu çok açık. Akp işvereni Abd den ve AB den aldığı talimatlarla Türk Ordusunu bitirme planlarına ek olarak ülkemizi bölme ve terör örgütünü siyasallaştırma açılımı için destek bulamadıkça hedef şaşırtmaya devam ediyor. Akp medyası tam gaz yayında : "Açılıma destek vermezse CHP biter". Şimdi doğan medyasıda bu işe katıldı ve "CHP açılımın dışında kalırsa yok olur" yaygarasına başladı.

Ne bu şimdi? Neyin açılımı? Kürt Sorunu ve Kürt açılımı değilmiydi bu? Ben tek bir gazetede bile "pkk yı bitirecek açılım" yazıldığını okumadım. Televizyonda kimse çıkıp "pkk bitiyor, mehmetçik ölmeyecek artık" demiyor. Biten CHP, bitecek olan CHP. Olayın özü şu: Akp bir yandan ülkeyi Abd ve AB ye pazarlayıp bölünme sürecini açıyor, diğer yandan pkk nın dağda 25 senede yapamadığını yapıp ordumuzu pasif hale getiriyor ve son taktiği ile sandıkta tek rakibi olan CHP ye karşı topyekün medya destekli bir savaş açıyor. Demek ki bu açılım CHP yi yok etme açılımı. Demek ki şeriat hevesini hayatta tutmanın tek yolu CHP yi bitirmek. Bunun için pkk yı siyasallaştırmaya, ülkeyi bölmeye razılar. Yeter ki Akp iktidar kalsın.

3 yorum:

  1. hakkat yaww bu neyin açılımı, kapalıydı birileri şapkadan güvercin mi çıkardı? 40 sene sonra chp ye oy attıracak bu dürzüler bana.

    YanıtlaSil
  2. Cumhurbaşkanı "imralıyı geç, muhatabımız değil" demiş. Bu açılım hükümetin önerisi değil mi? Cumhurbaşkanı hükümet üyesi mi? Hala ülkenin değil akepenin cumhurreisi gibi. ha 40 yılın başı doğru bir laf etmiş "imralıyı geç" demiş. imralıyı geç ama nasıl? Tayyip bey oyle demiyor nasıl olacak bu işler? Tespit doğru; açılım aslında teröre legallik açılımı, yasal Laik ve Atatürkçü CHP ye saldırıların arttırılması ve islami cumhuriyete yol açma açılımı aslında.

    YanıtlaSil
  3. evet akepe için en öenmli açılım CHP yi bitirip her türlü kansuzluğu, yolsuzluğu rahat rahat yapabilmek.

    Boran Yağız/istanbul

    YanıtlaSil