11 Mayıs 2010 Salı

Güler Zere Elazığ’a uğurlandı

Hapishaneden ancak ölümün sınırında çıkarılan ve Cuma günü yaşama veda eden Güler Zere, bugün Elazığ’da toprağa veriliyor.

Cuma günü yaşamını yitiren Güler Zere’nin cenazesi Küçükarmutlu’da yapılan bir törenin ardından memleketi Elazığ’a gönderildi. Güler Zere’nin cenazesi bugün toprağa verilecek.

Halk Cephesi, Küçükarmutlu Cemevi’nde Güler Zere için bir anma programı düzenledi. Yüzlerce kişi Güler Zere’yi uğurlayarak memleketi Elazığ’a gönderdi. Güler Zere’nin tabutu çiçeklerle donatılırken, yüzü açık bir şekilde katafalka konuldu. Güler Zere’nin tabutunu TAYAD’lı kadınlar taşıdı. Halk Cephesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Güler Zere’nin tecrit politikasının hüküm sürdüğü hapishanelerde önce hasta edildiği, ardından hastalığının teşhisinin ve tedavisinin geciktirildiği, ancak ölümün kıyısına geldiği noktada serbest bırakıldığı kaydedildi. Açıklamayı okuyan Halk Cephesi temsilcisi, “Serbest bırakılması süreci dahi burjuva politikasının bir manevrası haline getirilmek istenmiştir” diyerek, Güler Zere’yi asıl olarak kanser hastalığının değil, tecrit politikasında ısrar eden AKP iktidarının öldürdüğünü söyledi.

Cemevinde yapılan törenin ardından oluşturulan yüzlerce kişilik kortej, Güler Zere’nin tabutuyla birlikte Armutlu sokaklarında yürüdü. “Güler’in Katili AKP iktidarıdır” ve “Güler Zere Ölümsüzdür” sloganlarının sık sık atıldığı yürüyüş sonrasında, Güler Zere’nin cenazesi toprağa verilmek üzere Elazığ’a doğru yola çıkarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder