17 Şubat 2010 Çarşamba

Recep İvedik nereli?

Dizinin üç filminde de, Güngörenli olarak tanıdığımız Recep İvedik, ilçe belediyesinin açıklamalarıyla, ortada kaldı. Herkes seviyor, kimse nüfusuna almıyor, bu nasıl iş?


Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik tiplemesinin üçüncü filmi, daha önce serinin iki filmi gibi, gişe rekoru kırarak gösterime girdi. Üç günlük hasılat, tüm zamanların en yükseği oldu. Ama bu kadar “sevilen” karakterin nereli olduğu konusuna gelince iş, kimse kendisine yakıştıramıyor.

Şimdiye kadar üç filmde de kendisini Güngören ilçesi nüfusunda addeden Recep İvedik’e, bu ilçe belediyesinin gençlik meclisi tepki gösterdi.

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Abdullah Yılmaz, sinema salonu girişinde meclis üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada “Recep İvedik karakteri, serinin 3 filminde de ısrarla Güngörenli olduğunu vurguluyor. İlçemizin İvedik gibi bir karakterle anılmasından oldukça rahatsızız. Güngören, okumuş entelektüel insanların yoğun olduğu bir ilçe. Gençlerin yaşlılara, erkeklerin bayanlara karşı nezaketi elden bırakmadığı bir yer. Güngören'in Recep İvedik gibi kaba, nezaket kurallarından bihaber bir karakter ile anılması doğru değil. Keşke bu vurgu yapılmasaydı. Bu durum bizi üzdü” dedi. Meclis’in bayan üyesi Güldem Topçu da, “O kadar ilçe varken Şahan Gökbakar neden Güngören'i tercih etmiş merak ediyorum. Güngören hiç de öyle insanların bulunduğu bir yer değil” açıklaması yaptı.


İyi de, bu Recep İvedik zembille inmediğine göre, bir yerli olacak elbet. Her il, her ilçe bu tavrı alırsa, toplumca “bizden biri” diye bağıra basılan bu kahraman ortada mı kalacak? Bu kadar sevilen Recep İvedik’i, bir semte mal etme girişimine karşı, “estağfurullah, o hepimizindir” tavrı alınsa, ayıla bayıla izlenmesine uygun bir şey olurdu da, tüm zamanların hasılat rekoru kırdırılan bu filmdeki tipi kimsenin sahiplenmemesi biraz enteresan olmuyor mu? Madem ilçenize ilinize kabul etmiyorsunuz, gişe önündeki kuyrukları, herkes “başka semtin ayısına” gülmek için mi oluşturuyor?

Bakalım, Güngören sakinlerinin bu hemşehrilikten reddedişine ilk tepkiyi verip, “bizim çocuktur” diyen bir ilçe çıkacak mı. Yoksa, Recep İvedik, anonim bir karakter olarak herkese mal olmuşluğunu nüfus kaydında da gösterecek bir formül mü bulacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder