18 Ocak 2010 Pazartesi

Gericilik Haiti'de tek ses

Haiti'de 200 bine yakın insanın öldüğü depremin ardından Bugün gazetesi yazarlarından Nuh Gönültaş "satanist"lere Allah'ın gazap indirdiğini savundu.


Bugün Gazetesi 17 Ocak tarihli sayısında Nuh Gönültaş imzalı bir yazı yayınlayarak Haiti'de 200 bine yakın insanın yaşamına mal olan depremi ülke halkının "şeytana tapınmasının bedeli" olduğunu iddia etti.


"Büyücülüğün merkezinde korkunç manzara" başlıklı haberde, geçtiğimiz hafta Salı günü meydana gelen ve 200 bine yakın insanın yaşamını yitirdiği depremin nedeni "takdir-i ilahi" olarak sunuldu.

Gönültaş, yaşanan felaketi özetledikten sonra "Bir yerde toplu işlenen cinayetlere toplum olarak tövbe edilmezse o bölge halkının başına bir kısım felaketler geldiği Kuran bize söylemekte" dedi ve şöyle devam etti "Haiti pek bilinen bir ülke değil ama ülkenen temel bilinen gerçeği halkının çoğunluğunun büyücülükle uğraşmasıdır. Halkın dini bir tür Vodoo dinidir. vodoo inancı Haiti'nin ulusal dinidir" diyerek akıllara sığmayacak iddialar ortaya attı:"Haiti'de yaşayan zencilerin büyük çoğunluğu satanist ayinler yapar, insan kurban eder, büyü işleriyle geçimini sağlar. Büyü ve uyuşturucu bir arada gider."



Haiti'de yaşananların Kuran'da bazı kavimlerin başına gelmiş büyük felaketlerini hatırlattığını yazan Gönültaş, Haiti'nin temel sorunu olan yoksulluğu yazısında konu edinmedi.

Gönültaş'ın yorumu 1999 Gölcük depreminin ardından gerici odaklardan "Allah türbanı yasaklayanları cezalandırdı" yorumlarını hatırlattı. Hatırlanacağı üzere aynı dönemde türbana serbestlik için yapılan İstanbul Beyazıt Meydanı'ndaki bir eylemde "7.4 yetmedi mi?" yazılı bir dövizin kaldırılması tartışma yaratmıştı.

Gönültaş'ın yorumu ABD'li evanjelist vaiz Pat Roberton'un "Tanrı Haiti'yi Fransız sömürgeciliğine karşı verdiği mücadele nedeniyle cezalandırdı" yorumlarını hatırlattı.

Robertson, Christian Broadcasting Network’te yayınlanan bir program sırasında Haitililer’in “ruhlarını şeytana sattıklarını” savunarak “Dediler ki, bizi Fransızlar’dan kurtarırsan sana hizmet edeceğiz. Gerçek hikaye. Böylece, şeytan da dedi ki, anlaştık” ifadelerini kullanmıştı. Robertson, “O günden beri arka arkaya çeşitli şekillerde lanetlendiler” demiş ve sözleri büyük tepki çekmişti.
Gönültaş Bugün'deki köşe yazarlığından önce Zaman gazetesinde çalışıyordu. Bir süre önce "İsrail ve Yahudiler ezberimizi bozmalıyız" başlıklı yazısıyla gündeme gelen Gönültaş bazı peygamberlerin Yahudi olmasını gerekçe göstererek İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Ankara'yı ziyareti sırasında yapılacak askeri anlaşmaları meşrulaştırmaya çalışmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder