11 Eylül 2009 Cuma

29. YILINDA 12 EYLÜL DARBESİ


29. YILINDA 12 EYLÜL DARBESİNİ PROTESTO EYLEM VE ETKİNLİKLERİ PROGRAMI:

Emperyalizme, faşizme, darbelere, gericiliğe, şovenizme karşı mücadelede; 29. yılını 30. yıla bağlayan 12 Eylül Faşizmine, hala süren karanlığa ve zulme karşı gerçekleşecek etkinliklerimiz 10 haziran 1981’de Gaziantep Kapalı Cezaevi’nde İdam edilen ve hala mezar yeri bilinmeyen VEYSEL GÜNEY’in şahsında kaybettiğimiz bütün devrimcilerin anısına adanmıştır.

Geçen zaman, 12 Eylül askeri faşist mahkemelerinde ‘Biz haklıyız’ diyen devrimcileri aklamıştır. O nedenle her fırsatta darbelere karşı mücadele etmiş, büyük bedeller ödemiş, darağaçlarına çıkmış devrimcileri ve değerlerini suçlayarak, önderlerimizi karalamaya, gerçeği bir kez daha karatmaya, halklarımızı kandırmaya çalışmaktalar. Hiçbir yalan ve çarpıtma tarihsel haklılığımızı gölgeleyemez.

Bu anlamıyla, 29. yıl etkinliklerimiz emekten, demokrasiden, eşitlik, özgürlük ve halkların kardeşliğinden, gerçek barıştan, sosyalizmden yana olan kurumların, kişilerin, güçlerin, gerici siyasi iktidarın her kesimine ve her biçimine karşı tavır alanların mesajlarını en doğrudan biçimde ve en yalın haliyle vereceği bir zemine ad olacaktır. Halklarımızı etkinliklerimizi desteklemeye, alanlarda, sokaklarda, salonlarda buluşmaya çağırıyoruz.

Bu çaba, emek ve demokrasi güçlerinin alanlarda buluşup kucaklaşmasına, birleşik ve örgütlü mücadeleye katkı sunmaya dönük bir çağrıdır. Bu çaba Türkiye’yi geçmişiyle yüzleşmeye, güzel ve aydınlık bir geleceğe, sosyalizme çağrıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder